Ia gata cu libertatea, mai… animalelor!


Comisia juridica a Camerei Deputatilor a adoptat legea Big Brother.

Aceast proiect prevede stocarea timp de un an a apelurilor telefonice si traficului de internet. Companiile de telefonie si providerii de internet sunt obligati sa stocheze anumite date ale abonatilor si sa le puna la dispozitia autoritatilor, la cerere, intru apararea sigurantei nationale.

Din cate am inteles, se stocheaza numai informatii minime (cum ar fi in cazul apelurilor telefonice: data, ora, apelantul si/sau apelatul, durata convorbirii si detalii despre aparatul folosit iar in cazul emailurilor se retin IP-urile). Nu este echivalenta cu ascultarea convorbirilor, dar nici prea departe. In 2009, o initiativa asemanatoare a fost declarata neconstitutionala. Autoritatile incearca sa ne convinga de faptul ca ceea ce vorbim va ramane, totusi, secret.

De asemenea, ni se spune ca aceasta lege este o cerinta din partea UE, in caz contrar Romania fiind pasibila de amenzi.

 

Ne-au bagat sub nas ACTA, multi au combatut-o, multi au iesit in strada, iar dupa ceva timp apare legea asta si noi ar trebui sa spunem: “uff, bine ca am scapat doar cu atat!”. Nu suna a good cop/bad cop? “Sa alegem raul cel mai mic”… Da’ nu mai bine fara rau? Dupa cum observati, dorintele oamenilor de rand sunt ignorate si nu numai ca sunt ignorate, dar nici macar nu mai suntem intrebati! S-a pierdut de mult conceptul potrivit caruia oamenii alesi reprezinta vrerea alegatorilor. Sunt curios cat la suta din populatia UE este de acord cu asa ceva. Accesul la informatii personale era tabu pana acum cativa ani – lucrurile s-au schimbat dramatic in ultima vreme. Indobitocirea a reusit 100%, o  stare de relache si o falsa impresie de siguranta a pus stapanire pe omenire. Cei cativa care protesteaza sunt puternic reprimati prin tot felul de metode care mai de care mai putin crestine. Drepturile omului cunosc un nou inteles, o noua valoare si suntem asigurati ca este ceea ce ne trebuie de fapt. Noi nu stim ce ne trebuie, noi suntem tampiti, niste oi care din prea multa libertate nu mai asculta de cioban si care acum necesita o bata pe spinare si cativa catei care sa ne dirijeze spre abator.

Ne indreptam cu pasi marunti si repezi spre o dictatura europeana, poate chiar planetara, pe care o acceptam cu zambetul pe buze.

Cu alte cuvinte, cineva suficient de jmecher a pus piciorul in prag: “Ia gata cu libertatea, mai… animalelor!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: