NU exploatarii gazelor de sist!!


Odata cu temperaturile “omenesti”, manifestatiile de strada incep si in Romania. Desi credeam la un moment dat ca orice ar primi din partea guvernantilor, romanii nu ar protesta pentru ca nu-i intereseaza nici macar calitatea vietii lor, iata ca evenimentele de la Barlad ma contrazic si nu pot sa nu spun ca imi pare bine!

In centrul orasului s-au adunat in jur de 5.000 (!!!) de oameni pentru a protesta impotriva exploatarii gazelor de sist prin metoda fractionarii hidraulice.

Despre aceasta metoda am mai scris, se pare ca este o foarte mare generatoare de poluare dar si de seisme puternice. Exploatatorul, evident, nici macar nu e o firma romaneasca, ci Chevron, firma rezultata din scindarea Standard Oil, gigantul lui Rockefeller. Guvernul Romaniei si presedintele Basescu sustin acest contract, semnat fara o dezbatere publica in prealabil. Romanii au aflat despre ce se va intampla dupa ce actele au fost parafate.

Clasa politica din Romania e de tot cacatul. In loc sa faca misto de Gadea, premierul “inteligent” MRU ar fi putut sa explice semnarea contractului cu Chevron, ar fi putut sa explice romanilor de e totusi bine sa acceptam aceasta firma si metodele ei pe teritoriul tarii noastre (evident ca a evitat usbiectul, ce putea sa explice?!). Cine sunt cei care poarta discutiile cu reprezentantii Chevron din partea Romaniei? Urmatorii: premierul Mihai Răzvan Ungureanu, ministrul Economiei, Lucian Bode şi ministrul Dezvoltării, Cristian Petrescu. Presa a scris că la întâlnirea cu primul-ministru a participat şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

In urma cu cateva saptamani, Romania a autorizat firma Chevron (de parca nu era indeajuns!) sa aiba acelasi tip de activitate si in Dobrogea, pe o suprafata de aprox. 2.700 km².

Solutie? Proteste de amploare! Daca romanii nu se trezesc acum, se vor gasi intr-un viitor destul de apropiat simpli “cersetori la ei acasa” cum spunea regretatul A. Paunescu!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: