Anti-deontologii… deontologi


In urma EMISIUNII au fost multe reactii. Ma refer, desigur, la Sinteza Zilei cu MRU invitat. Unii incantati, altii descantati, altii ofticati, altii frustrati, altii… si tot asa.

O buna parte dintre privitori au fost nemultumiti de prestatia aproape penibila a moderatorului Gadea, pentru faptul ca nu a reusit sa “tina piept” invitatului, ca nu a reusit sa il faca sa spuna ceva.

Bineinteles, in apararea managerului postului A3 au sarit prietenii, cei mai de seama fiind M. Badea si V. Ciutacu. Tin sa precizez de pe acum ca imi place Mircea Badea si in mai mult de 80% din cazuri sunt foarte de acord cu el. Nu la fel pot spune despre Ciutacu:

Ceea ce nu imi place de data aceasta este faptul ca amandoi “prietenii” si angajatii dlui Gadea folosesc in apararea si refacerea imaginii acestuia exact ceea ce combat: deontologia. Ciutacu explica pe blog care este diferenta dintre ceea ce s-a intamplat si ceea ce doream toti sa vedem: interviu vs confruntare. Pe undeva are dreptate, deontologic vorbind, el explicand clar: “Ăsta-i primul lucru pe care îl spun, la prima întâlnire, cursanţilor Intact Media Academy: La orice interviu, sunteţi egali, dar invitatul e vedeta. Fiindcă-i despre el.”

Asadar, deontologic este bine cum a procedat Gadea: a intrebat si l-a lasat pe invitat sa nu raspunda si sa-si bata joc de el. Nu mai vorbesc despre orgoliul lui de om, dar ar fi trebuit si el sa se gandeasca la telespectatori, nu numai premierul. Marea majoritate a privitorilor stiau/simteau de ce a venit MRU la emisiune: nu sa raspunda, ci sa-si etaleze personalitatea, cunostintele (?!) de psihologie si sa dea o palma trustului. Asteptam cu totii un fluviu de intrebari incomode si de real intere, asa cum au procedat antenele cu ceva timp in urma si cu alti reprezentanti ai puterii – motiv pentru care PDL a renuntat la a mai participa la emisiunile A1, A3 si, totodata, motiv pentru care A3 are o audienta atat de mare. Daca vroiam sa vedem interviuri luate de deontologi, ne uitam, frate, la B1, ne uitam la h2.0 sau mai stiu eu ce alta mizerie pupinbasista. Adica… pana acum hulim “deontologii”, nu intelegem ce e asta, mizam pe spontaneitati si pe agresivitatea moderatorilor, iar cand dam gherla intr-o emisiune revenim la deontologeala, explicam publicului prost ce e aia un interviu si chiar incercam o mica lectie de media (vezi blogul lui Ciutacu).

Da, suntem ofticati pe Gadea. Ma doare undeva ca a respectat canoanele unui interviu! As fi vrut sa reuseasca sa il domine pe MRU, sa il faca sa vorbeasca pentru ca premierul, desi a scos vorbe, nu a spus nimic si as fi vrut sa raman cu ceva dupa emisiunea aia. Cu 2-3 zile inainte a facut mega-reclama la acea emisiune si, normal, vroiam sa vad ceva acolo. Nu sa-mi pierd 2 ore din viata privind cum unul isi bate joc de celalalt si de telespectatori. Daca nu esti in stare sa-l faci pe invitat sa vorbeasca, lasa-i nene pe altii. Daca vezi ca ala nu raspunde nimic, ia-l de guler si explica-i pentru ce l-ai invitat.Danut Diaconescu daca era si tot ar fi reusit mai multe!

Sa nu aud prostia cu telecomanda, cum ca as fi putut schimba postul! Dupa cum chiar ei spun, nu ai la ce sa te uiti – toata media pupa-n cur basescul. Daca chiar esti singura televiziune care POATE ceva-ceva, atunci comporta-te ca atare. Sau e totul numai de reclama? Da, ati avut rating imens. Doar asta va interesa? Pai a doua oara se mai uita dracu’ la o emisiune cu asemenea potential?! Adica… respectam deontologia sau atragem telespectatori?

Treaba voastra…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: