Cum m-a schimbat Nirvana


Nu, nu e vorba de Yoga sau de stari luminoase atinse crestineste prin practicarea rugaciunii inimii (desi mi-as dori!)…

Incepusem aseara un articol, pe care l-am lasat in draft, despre evolutia gusturilor mele in materie de muzica, asta pornind de la un articol de pe un blog al lui Chinezu, intitulat Anul care a distrus pentru multa vreme ideea de rock.

Ideea articolului era ca aparitia stilului grunge (si succesul trupei Nirvana) a schimbat in rau muzica rock. Eu aveam de gand sa povestesc cum TOCMAI Nirvana m-a atras spre rock si incepand cu aceasta trupa am descoperit ce inseamna de fapt muzica buna (oarecum contemporana).

Intre timp m-am razgandit. Nu stiu cati sunt cei care mai asculta asa ceva (in procente vreau sa spun), asa ca, probabil, nu ar fi citit nimeni articolul.

Dar totusi, legat oarecum de subiect, imi pun si eu o intrebare caci nu inteleg neam un lucru: mai toti cei care canta/asculta manele, invariabil sunt smecheri, au dusmani dar ii fac de nu se vad, au bani, au valoare (pe ce sistem oare?), sunt smardoi, barbati adevarati, fara frica de nimic (de Dumnezeu nici atat!), demni de revista Forbes. CUM astfel de masculi alfa asculta tanguielile alea de mâță nefututa din manele si nu asculta o muzica dura, puternica, cu mesaj, cum este rock-ul?

Imi vine in minte imaginea unui puscarias de 2m si 130kg, lucrat la sala cat cuprinde, respectat de toti si ocolit de majoritatea, care seara la culcare isi ia in brate pernuta roz, in forma de inimioara.

Nu-i asa ca-i dragut?…

–—————-
Posted from WordPress for Android.

Advertisements

2 Responses to Cum m-a schimbat Nirvana

  1. Postul despre care vorbesti este un guest post semnat de http://blog.bogdanliviu.com/
    Am zis ca e normal sa precizez asta 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: