Cercetatorii britanici


Nu mai pot cu cercetatorii britanici!!!

Toate mediile de informare abunda in stiri bomba despre noile descoperiri ale cercetatorilor britanici, care ba au aflat cum fac animalele cand sunt gadilate, ba ca accentul caprelor se modifica, ba au descoperit tineretea vesnica, ca omul se trage din pesti, vietatea care canta la penis (adica la ceatârnă?!), hibrizii om-animal, oamenii sunt de fapt extraterestrii (parca se trageau din pesti cu cateva cuvinte in urma!), joia e cea mai buna zi pentru a face sex, cei care nu consuma alcool sunt anormali, barbatii britanici prefera lectura in detrimentul sexului, formula unei cesti perfecte de ceai cu lapte si cate si mai cate…

Bai, mai da-o-n p…ana mea! Astia isi justifica existenta si fondurile cautand raspuns la intrebarea eterna: de ce sta purecele pe camila?! Adica… parintii lor stie? Nici macar romanii nu au fost in stare sa arunce banii atat de aiurea! Probabil directorii institutelor de cercetare sunt niste mosi senili, care cauta acum raspunsuri la intrebarile copilariei.

Dupa cum vedeti mai sus, am dat cateva linkuri din diverse publicatii online care promoveaza astfel de stiri. Jurnalismul propovaduit de CTP se pare ca asta presupune: inventarea de stiri engleze pentru acoperirea spatiului gol dintr-o pagina. Problema este ca nu doar tabloidele au viciul asta, ci si sursele care se doresc serioase (gen ProTV, HotNews, Antena3, dcnews, etc.). Traim  o manelizare continua si puternica a presei, cu efecte directe asupra cititorilor, atentia acestora fiind deturnata de la informatiile de real interes si crearea unei (ca sa-l citez tot pe CTP) “realitati paralele”, menite sa mentina o stare de relaxare, ignoranta si miserupism.

Cand vezi intr-un ziar “problemele de la Rosia Montana” – 2-3 pagini si “vietatea care canta la penis” – 15 randuri, care stire te tenteaza mai mult?

Advertisements

One Response to Cercetatorii britanici

  1. Pingback: Cercetatorii britanici ataca din nou « LupulAinen's Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: