RAO – brand rromanesc


O poveste cu un traducator si o editura nu se poate termina decat prost in Rromania. Oarecum la tribunal. Deci prost.

Laura Frunza: posesoare bebelusa, posesoare blog, traducator autorizat (in principal carti pentru copii).

RAO: Grupul Editorial RAO, fondat 1993, orientat spre publicarea de traduceri, in topul celor mai bine cotate edituri din Romania.

Povestea incepe cu un contract semnat prin 2006 intre partile mai sus amintite. RAO beneficiar, LF prestator servicii. Totul a mers bine vreo 3 ani, platile se efectuau, cu sau fara mici intarzieri, dar se efectuau. Prin 2009, odata cu criza, aparu si o “raceala” intre cei doi prieteni, cu consecinte pecuniare nedorite, in sensul ca LF incepu a primi scuze si tanguieli in urma serviciilor prestate, lucruri neprevazute in contract.

Din pacate bebelusa nu vroia sa manance si sa se imbrace cu scuze, LF nu vroia sa relanseze economia depunand munca pro bono pentru un particular, astfel ca in urma unui schimb ineficient de emailuri si intrevederi si cu ajutorul unui avocat s-a depus cererea si  s-a ajuns la judecata. Ma rog… oarecum, caci justitia e oarba in Rromania in alt sens decat in cartile de drept. O doamna judecatoare, probabil fara dragoste de copii si totusi cu “foamea-n glanda”, cum se spune prin cartier (zic si eu, ca n-am dovezi si-s tare neinformat!), hotaraste ca cererea trebuie respinsa. Veceu (pardon, viciu!) de procedura. Suna atat de cunoscut in zilele astea, atat de… rromaneste!

Asta fu in linii mari. Exista si linii mai mici, dar acestea sunt evidentiate de LF pe blogul ei si pe altele, prin postari si comentarii. Linkuri gasiti mai pe sus si in articolul de fata.

Tin sa precizez ca nu cunosc pozitia oficiala a celeilalte parti implicate, dar ca si cetatean cu experienta acumulata in frumoasa tara tind sa cred ca nici nu am nevoie. Daca vreti, cautati. RAO nici nu s-a prezentat la proces, oare o fi dat declaratii (de presa si nu numai) pe undeva, macar prin online?

Ma sfarsesc aici. Vreau sa mai spun ca nu cunosc pe nimeni din RAO si nici pe LF=Laura Frunza, nu am absolut nicio legatura cu nimeni dintre cei implicati. A fost doar o mana de ajutor pentru RAO, ca sa inteleaga de ce are nevoie de traducatori –>

(poza este de pe blogul LF).

–—————-
Posted from WordPress for Android.

Advertisements

One Response to RAO – brand rromanesc

  1. Laura Frunza says:

    Multumesc mult!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: