Inca este iarna grea


Da! Inca este iarna grea si meteorologii ne spun ca urmeaza coduri de toate culorile. Momentan in Constanta sunt temperaturi cu +, uneori si +0 grade. Ieri, marea si faleza aratau asa:

image
image

In tara, mai exact in sud, treaba e complicata rau. Inca sunt sate in care casele nu se mai vad de sub zapada, unde “autoritatile” nu fac fata, uneori fiind si vina localnicilor (ma refer la cei in putere, nu la batrani) care doar spera si nu pun mana sa ajute.
Chiar si asa, noul prim ministru nu a gasit altceva mai bun de facut decat sa-i mustruluiasca pe cetateni. Or fi si oamenii puturosi, dar nu cred ca cei care au murit si-au dat ultima suflare inghetati in fata televizorului sau privind cum armata si jandarmii le cauta usa prin zapada. Oare el a dat la lopata vreodata in viata lui? Si daca da, a reusit sa rezolve o gramada de zapada de 3 metri inaltime? E atat de usor sa dai din gura in loc sa actionezi, in loc sa vezi de ce sistemul nu a functionat si aproape 80 de oameni au murit din cauza evenimentelor meteo in anul 2012… E destul de frustrant cand te gandesti ca altii trimit sonde pe Marte si oameni pe Luna de peste 40 de ani, iar romanii mor inzapeziti in propriile case! Si inca problemele nu au trecut, urmeaza topirea zapezilor si, evident, inundatii fara precedent.
Norocul nostru ca presedintele a ajuns cu bine la sfarsit de saptamana la Predeal, unde a stat inchis in vila 2 zile. Macar unul sa fie odihnit si mancat si… mai ales baut!

Later edit

Domnule Mircea Toader… sa le sugeti pula celor “80 sau 64” de morti, pana dati de alcool. Da? Ne-am inteles? Hai, pa pa pa pa!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: